Ergotherapie Praktisch!

Mensen die te maken krijgen met Niet-Aangeboren Hersenletsel (NAH), of het nu henzelf betreft of iemand in hun directe omgeving, ervaren dit vaak als een enorme verandering in hun leven. Wat voorheen vanzelfsprekend was, kan plotseling een uitdaging vormen. Ergotherapie kan al in een vroeg stadium helpen. De ergotherapeut verzamelt informatie over het letsel, de oorzaken, gevolgen en jouw doelen. Samen met jou en je naasten wordt een behandelplan opgesteld om dagelijkse betekenisvolle activiteiten te herstellen.

Ergotherapie helpt om het leven weer op te pakken en activiteiten te optimaliseren, zoals het aanleren van nieuwe technieken als dat nodig is of en het verkennen van hulpmiddelen voor meer zelfstandigheid.

Niet zichtbare gevolgen van NAH

NAH-patiënten ervaren naast zichtbare gevolgen (zoals verlamming) ook onzichtbare effecten, waaronder concentratieproblemen, vermoeidheid en prikkelgevoeligheid. Deze zijn soms lastig uit te leggen aan hun directe omgeving, wat kan leiden tot onbegrip. Ergotherapie ondersteunt patiënten en hun omgeving door deze klachten te helpen begrijpen en door praktische adviezen te geven over hoe ermee om te gaan. Ze leren ook hoe ze het maximale uit het leven kunnen halen door hun dagelijkse energie beter te verdelen.

Werkhervating

Als cliënten met hersenletsel terug willen keren naar hun huidige baan of een nieuwe functie willen vinden, kan de ergotherapeut ondersteunen. We kijken samen naar de mogelijkheden en eventuele alternatieven.

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.